ICEPAY voldoet aan de hoogste veiligheidsstandaarden

Zo bent u bij ICEPAY altijd verzekerd van het veilig en betrouwbaar verwerken van de betalingen in uw webshop. Hieronder vindt u een overzicht van de certificeringen van ICEPAY. Alle certificaten zijn op aanvraag beschikbaar.

1. De Nederlandsche Bank (DNB)

ICEPAY is geautoriseerd door De Nederlandsche Bank (DNB) als betaalinstelling onder de Europese Verordening van de Payment Services Directive/PSD. U kunt ons vinden in het register inzage betaalinstellingen van de DNB.

2. PSD2 certificering

ICEPAY is PSD2 gecertifieerd. PSD2 is de nieuwe Europese wet (richtlijn) voor het betalingsverkeer van consumenten en bedrijven. Met PSD2 komen aanbieders van betaaldiensten online tussen u en uw bank, als een derde partij. Al deze partijen dienen een vergunning te hebben van DNB of van een andere toezichthouder uit de Europese Unie. PSD2 regelt het toezicht op deze derde partijen. U kunt onze vergunning vinden in het registerinzage betaalinstellingen van de DNB.

3. PCI-DSS certificering

ICEPAY is een Payment Card Industry Data Security Standard (PCI-DSS) gecertificeerde organisatie. PCI-DSS is een beveiligingsstandaard, gecreëerd door de grootste creditcardbedrijven (American Express, Discover, JCB, Mastercard en Visa), om de controles op de behandeling van creditcarddata te verbeteren en om fraude te verminderen. Onze PCI-DSS certificering is op aanvraag beschikbaar. Kijk voor meer informatie op de site van PCI Security Standards Council.

4. ISAE 3402 certificering

ICEPAY is ISAE 3402 gecertifieerd. Doormiddel van het ISAE 3402 rapport toont een financiële instelling aan dat in het geval van outsourcing alle uitbestede processen beheerst zijn. Zo kunt u bij ICEPAY vertrouwen op het beheersen van risico’s, beveiligen van informatie en het leveren van kwaliteit. Onze ISAE 3402 certificering is op aanvraag beschikbaar. Kijk voor meer informatie op de site van ISAE 3402.

5. CPSP voor iDEAL

ICEPAY is geregistreerd als CPSP-certificaathouder voor iDEAL. Als een CPSP een rol in het iDEAL-betalingsverkeer wil vervullen, dan dient zij aan te tonen te voldoen aan de door Currence iDEAL B.V. gestelde regels. Daarnaast dient de CPSP geregistreerd te zijn als betaaldienstverlener in het register van een Europese toezichthouder (bijv. De Nederlandsche Bank). Hierdoor bent u verzekerd van het veilig verwerken van uw iDEAL-transacties via ICEPAY. U kunt ons vinden in de lijst van certificaathouders voor iDEAL.

6. APSP voor pinnen

ICEPAY is als APSP gecertificeerd door Betaalvereniging Nederland. Een APSP is een betaaldienstverlener die bemiddelt tussen acceptanten en zogenaamde acquirers (betaaldienstverlener van de acceptant) bij het afhandelen van pinbetalingen. Om deze verantwoordelijke rol in het pinbetalingsverkeer te mogen vervullen, moet een APSP door de Betaalvereniging worden gecertificeerd. Daarbij wordt gecontroleerd of de APSP is geregistreerd als betaaldienstverlener in het register van De Nederlandsche Bank (DNB) en voldoet aan een aantal regels en voorwaarden die de Betaalvereniging stelt. U kunt ons vinden in te lijst van gecertificeerde APSPs van Betaalvereniging Nederland.

7. Mastercard Payment Facilitator

ICEPAY is door Mastercard geregistreerd als Payment Facilitator. Mastercard definieert een Payment Facilitator als een service provider die door een acquirer is geregistreerd om transacties namens submerchants uit te voeren. Om deze rol te vervullen, moet de Payment Facilitator voldoen aan de regels die Mastercard stelt voor het gebruik en het gedrag van Payment Facilitators. U kunt ons vinden in de lijst van Payment Facilitators die door Mastercard zijn geregisteerd.

8. Visa Payment Facilitator

ICEPAY is door Visa geregistreerd als Payment Facilitator.

Direct starten met veilig betalen →